Najstariji ne smeju da ispaštaju: Dodik umesto gradskih vlasti platio prevoz penzionerima u Banjaluci

Dugovanja koja su se nagomilala ugrožavaju poslovanje i normalno funkcionisanje auto-prevoznika

17.09.2024. 13:50
  • Podeli:
banjaluka, 26 jul 2024 - Dejan Rakita PIXSELL-66e96ce2f15d7.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlučio je da izdvoji neophodna sredstva za trenutno rešavanje pitanje prevoza penzionera u Banjaluci, uz apel gradskim vlastima da izmire sve obaveze prema prevoznicima kako bi taj problem bio trajno rešen.

Dodik je tu odluku doneo posle razgovora sa prevoznicima koji vrše uslugu javnog prevoza u Banjaluci, koji su ga upoznali sa problemom sa kojim se suočavaju usled neispunjenja obaveza od Gradske uprave.

Dugovanja koja su se nagomilala, kaže Dodik, ugrožavaju njihovo poslovanje i ugrožavaju normalno funkcionisanje.

"Apelujem na Gradsku upravu da izmiri sve obaveze prema auto-prevoznicima, jer građani ne smeju da ispaštaju. Skupštinska većina je ta koja je izglasala odluku da grad plaća prevoz za sve penzionere u Banjaluci, opravdano verujući da naši najstariji sugrađani to zaslužuju. Oni bez tog prava ne smeju ostati zbog neodgovornosti bilo kojeg pojedinca", naveo je Dodik.

U razgovoru sa auto-prevoznicima je, kaže, razumeo da je to pravo za penzionere već ugroženo.

"Odlučio sam da izdvojim neophodna sredstva za trenutno rešavanje ovog problema. Dugoročno rešenje je izmirenje svih obaveza od Grada prema prevoznicima", zaključio je Dodik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()