Ne zovite NATO u BiH, nego investitore: Nešić poslao jasnu poruku Zvizdiću

Republika Srpska nije nikada bila pretnja po bezbednost, ni Bosne i Hercegovine, ni drugih

01.04.2024. 11:08
  • Podeli:
nenad nešić-6549def8d4db5.webp Foto: UNA

Ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić poručio je zameniku predsedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisu Zvidiću da u BiH pozove investitore, a ne NATO trupe.

Ako već poziva NATO trupe, poručio je Nešić, onda Zvizdić treba da ih zove u Maoču, a ne u Brčko distrikt.

Nešić je poručio da Republika Srpska nije nikada bila pretnja po bezbednost, ni BiH ni drugih, dok su, nažalost, u brojnim izveštajima Stejt departmenta i zemalja EU pojedine grupe u Federaciji BiH markirane kao pretnja globalnoj bezbednosti zbog povezanosti sa terorističkom organizacijom "Islamska država".

"Denis nikada nije bio u Brčkom, posavetovao bih mu da ode i razgovara sa ljudima. U Brčkom, ako hoće, može naučiti kako Srbi, Bošnjaci i Hrvati zajedno i mirno žive, međusobno se poštujući. Njihova deca idu u iste škole i nemaju dve škole pod jednim krovom, kao što je to slučaj u FBiH", naveo je Nešić.

Nešić je naveo da je tužno da političar, koji je dobar deo svog života na vlasti, gotovo 30 godina nakon rata priča o ratu umesto o budućnosti, investicijama, radnim mestima.

"Ne čuh Denisov poziv Zapadu: 'Dođite i uložite ovde!'. Naprotiv, ovom porukom im je poručio da ovde nije bezbedno, a kapital beži sa mesta koja nisu sigurna. Očito, baš ga briga kako narod živi, jer njemu je dobro na budžetskim jaslama", napisao je Nešić na društvenoj mreži Iks.

Kad je o bezbednosti povratnika reč, Nešić je naveo da bi Zvizdić da, čita izveštaje o bezbednosti, a "bio bi red da ih pročita za platu od 8.000 KM", video da su svi incidenti u Republici Srpskoj rasvetljeni, za razliku od onih u FBiH.

"Da pozovemo, Denise, EUFOR da čuva srpske povratnike u Vozući, Tumarama, Mostaru, Zenici? Možda oni rasvetle napade koji su se tamo dešavali. Možda ne bi bilo loše ni da zamolimo EUFOR da patrolira ulicama Sarajeva, u kojem vlada Zvizdićev 'Narod i pravda', a gde bezbednost nikada nije bila gora, pa građani malo-malo svedoče pucnjavama, ubistvima, paljenju automobila i mafijaškim obračunima", naveo je Nešić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()