Nema dogovora sa državom: Štrajk prosvetnih radnika u skoro 160 škola u Crnoj Gori

Dodato je i da će vrtići raditi regularno i da će rad u tim ustanovama eventualno biti skraćen za samo sat vremena

19.02.2024. 08:20
  • Podeli:
štrajk - shutterstock-65d300c803fc8.webp Foto: Shutterstock

Prosvetni radnici u skoro 160 škola u Crnoj Gori danas su počeli štrajk, pošto nije postignut dogovor Sindikata prosvete i Ministarstva prosvete o povećanju plata.

''Od nas je traženo da odložimo štrajk, ali to ne možemo da učinimo, nemamo mandat kao pregovarački tim da odlažemo štrajk'', izjavio je ranije predsednik Sindikata prosvete Radomir Božović, prenosi RTCG.

On je dodao da će vrtići raditi regularno i da će rad u tim ustanovama eventualno biti skraćen za samo sat vremena.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i informisanja Crne Gore ranije je saopšteno da je na sastanku sa predstavnicima sindikata u petak ponovo ponuđeno povećanje zarade prosvetnim radnicima u neto iznosu od minimum 15 odsto, što bi počelo da se primenjuje najkasnije od kraja trećeg kvartala ove godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()