Nove poplave u Hrvatskoj, izlila se reka Kupa

Kupa je dostigla rekordne nivoe iz 1966. godine, a vodostaj će još rasti, izjavio šef Hrvatskih voda

18.09.2022. 09:40
  • Podeli:
Poplava_reka Kupa_Kupska dolina_Foto Nel Pavletić Pixsell (1).jpg Foto: Nel Pavletić / Pixsell

U više delova Hrvatske došlo je do izlivanja reka usled obilnih kiša, a iz Hrvatskih voda je saopšteno da je najgora situacija bila na ozaljskom području gde se reka Kupa izlila na saobraćajnice. Prema novim podacima, ugroženo je dvadesetak kuća.

Na području Karlovca takođe je došlo do izlivanja vode, a u Hrvatskim vodama kažu da kuće ne bi trebalo da budu ugrožene, prenosi hrvatski KAportal.

Šef Hrvatskih voda Zoran Ðuroković je izjavio da je reka Kupa dostigla rekordne nivoe vodostaja iz 1966. godine, kao i da će vodostaj još rasti.

"Pratimo stanje i spremni smo, razloga za paniku nema. Večeras bi vodeni talas trebalo da stigne do Petrinje i Siska", rekao je Ðuroković.

Kako prenosi Index.hr, u Ozlju je voda ušla u podrume kuća. Još se ne zna tačan broj oštećenih objekata, kao ni razmere materijalne štete. Četiri glavne saobraćajnice su poplavljene pa je zbog toga otežan pristup Ozlju, a u 16 kuća je ušla voda.

"Na terenu je 30 vatrogasaca, pomažu nam i volonteri. Stići će nam i čamac, jer do nekih mesta možemo doći jedino njime", rekao je za HRT komandant vatrogasne službe Jaškovo Marko Udiković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()