Objavljeni konačni rezultati izbora u Crnoj Gori: Milatović i formalno novi predsednik

Drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori održan je 2. aprila

06.04.2023. 12:32
  • Podeli:
Jakov Milatović_Foto Profimedia-6422bdc6d6469.webp Foto: Profimedia

Državna izborna komisija Crne Gore je na današnjoj sednici utvrdila konačne rezultate drugog kruga predsedničkih izbora. Jakov Milatović je na sednici i formalno proglašen za pobednika.

Drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori održan je 2. aprila, pravo glasa imalo je 542.000 građana koji su birali između Jakova Milatovića i aktuelnog predsednika Mila Đukanovića.

Pobednik izbora, kandidat pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović osvojio je 58,88 odsto, odnosno 221.592 glasa, dok je Milo Đukanović, kandidat DPS-a, dobio 41,12 odsto, odnosno 154.769 glasova.

Pobedom Jakova Milatovića okončana je 32 godine duga vladavina Mila Đukanovića, koji je juče podneo ostavku na mesto lidera Demokratske partije socijalista.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()