Objavljeno kakva tečnost je trovala ljude u Rijeci: Veštačenjem utvrđeno šta je bilo u flaši

Navodi se da je sprovedena analiza spornih i nespornih uzoraka koje je dostavilo tužilaštvo

09.11.2023. 14:53
  • Podeli:
kisela voda, mineralna voda, flašica kisele vode - foto pixabay (2)-654ce3e0e9e67.webp Foto: Pixabay

Analiza Centra za forenzička ispitivanja i veštačenja "Ivan Vučetić" flaše bezalkoholnog pića iz Rijeke pokazala je prisustvo nekog sredstva za pranje  i/ili odmašćivanje.

"Vezano za događaj na području Policijske uprave primorsko-goranske jednoj osobi pozlilo prilikom konzumacije pića - policijska istraga je u toku", navodi se u policijskom saopštenju i dodaje da je Centar za forenzička ispitivanja i veštačenja "Ivan Vučetić" sproveo veštačanje spornih i nespornih uzoraka koja su mu dostavljena po nalogu Opštinskog državnog tužilaštva.

Rezultati veštačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-hemijskim svojstvima s tečnošću iz bočice bezalkoholnog pića s ukusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako sličnim vodenim otopinama (pH=13,6).

"Na osnovu utvrđenog hemijskog sastava može se zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje", navodi se u policijskom saopštenju.

Ističu da je u 20 nespornih staklenih bočica istog pića primljenih u originalnom pakovanju, utvrđeno da sadrže prozirne tečnosti čiji je pH 3,5 što odgovara pH vrednostima ovakvih vrsta napitaka.

"Vezano uz prvi prijavljeni događaj na području PU zagrebačke od 7. novembra, takođe je dovršeno veštačenje tečnosti iz plastične boce bezalkoholnog pića i utvrđeno je da ona iz bočice ima pH 2,59, koji je takođe uobičajen za ovu vrstu pića, te da u tečnosti nisu detektovani spojevi koji bi bili neuobičajeni za ovu vrstu pića", stoji u saopštenju policije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()