Opet samovolja iz Sarajeva: Krišto samovoljno potpisala deklaraciju u Tirani na samitu o Ukrajini

Bilo kakvo istupanje i predstavljanje BiH mimo zajedničkog stava predstavlja lični stav, naveo je Dodik

01.03.2024. 21:44
  • Podeli:
Borjana Kristo_Anadolija-63d147a3b649a.webp Foto: Anadolija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predsedavajuća Saveta ministara Borjana Krišto na samitu "Ukrajina - jugoistočna Evropa" u Tirani iznela lične stavove o, kako je rekao, "specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini", a ne zvanični stav BiH.

"Republika Srpska nije konsultovana prilikom donošenja deklaracije kojom je Rusija kritikovana na izuzetno oštar način zbog sukoba s Ukrajinom.

Ovo je još jedan primer samovolje političara iz Sarajeva koji istupaju samostalno, bez obaveznih instrukcija Predsedništva BiH koje je jedino zaduženo za spoljnih politiku", rekao je Dodiku u izjavi za Srnu.

Pojasnio je da je "BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda i bilo kakvo istupanje i predstavljanje BiH mimo zajedničkog stava predstavnika Republike Srpske i FBiH na nivou BiH predstavlja lični stav, pa tako i u ovom slučaju potpis Krišto je odraz njenog ličnog viđenja ove situacije."

"Republika Srpska od početka ovog sukoba je zastupala neutralan stav i tako će i ostati, ne stavljajući se na bilo čiju stranu. Iz toga proizilazi da BiH ne može izlaziti sa stavovima za koje ne postoji konsenzus", naveo je Dodik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()