Otac Vanje Đorčevske učestvovao u kidnapovanju ćerke: Motiv ubistva koristoljublje

Spasovski je naveo i da starija ubijena osoba u okolini Velesa nema nikakve veze sa ubijenom maloletnicom

04.12.2023. 10:36
  • Podeli:
vanja đorčevska - foto printscreen facebook Zorica Gjorcevska-656d9d6c9dceb.webp Foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski potvrdio je danas na konferenciji za novinare da je motiv za otmicu i ubistvo maloletne Vanje Đorčevske koristoljublje i da je član porodice umešan u ovo krivično delo kao organizator s ciljem iznude novca od majke.

Spasovski je označio oca maloletne Vanje da je odao informacije o tome kada će ona ostati sama kod kuće.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva, tokom protekle noći rasvetlilo slučaj, obezbeđeni su dokazi za ubistvo dve osobe, maloletnice, koja je pronađena zakopana u okolini Skoplja i starije osobe, koja je zakopana u okolini Velesa", rekao je Spasovski.

On je dodao i da preduzete mere nisu dovele do izvršilaca ovog gnusnog krivičnog dela.

"Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedno je van zemlje, a otac ubijene maloletnice priveden je i u toku je saslušanje", rekao je ministar Spasovski.

Spasovski je naveo i da starija ubijena osoba u okolini Velesa nema nikakve veze sa ubijenom maloletnicom.

"Glavni organizator i izvršilac koji je 27. novembra negde oko 11 časova ubio maloletnicu iz pištolja... Učiniću sve da ovog monstruma privedemo pravdi čim kroči na tlo Severne Makedonije", rekao je Spasovski.

On je potvrdio da su kasno sinoć privedene tri osumnjičene osobe za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske, a u međuvremenu je priveden još jedan osumnjičeni u tom slučaju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()