Ovo je najpotresniji snimak jablaničke tragedije: Spasioci spasili dečaka, oba roditelja poginula u poplavama

Poplave i odroni odneli su najmanje 18 života u Federaciji BiH

04.10.2024. 18:15
  • Podeli:

Adnan Đelmo, koji je u najtežim trenucima spašavao živote u Jablanici, podelio je za Dnevni avaz najteže iskustvo tokom današnjeg katastrofalnog dana u BiH.

"Jedan od najtežih momenata je bio taj kada smo izvlačili tog dečaka gde su roditelji mu preminuli, nažalost, na licu mesta. Zatekli smo dete pod tim podzidom, taj momenat je bio najteži, kroz što je to dete prolazilo... Kako smo čuli dalje, tom dečaku se bore za život, prevezen je u bolnicu, dečak je imao sedam ili osam godina", ispričao je Đelmo za Avaz.

Podsetimo, prema poslednjim informacijama, najmanje 16 osoba je izgubilo život u Jablanici. 

Još dva tela nađena su u Fojnici - telo muškarca koji je ostao zarobljen u automobilu i telo jedne žene.

Podsetimo, obilne padavine zahvatile su veći deo Bosne i Hercegovine tokom noći i izazvale smrtonosne poplave u nekoliko gradova.

Katastrofalne poplave pogodile su Kiseljak, Kreševo, Busovaču i Fojnicu, a najviše Jablanicu, zbog čega je u mnogim mestima proglašeno stanje prirodne nesreće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()