Panderovski predao mandat Džaferiju za sastav prelazne Vlade Severne Makedonije

Prelazno telo ima zadatak da sprovede predstojeće parlamentarne izbore, koji će u RSM biti održani 8. maja

26.01.2024. 16:39
  • Podeli:
Stevo Pendarovski_Foto Tanjug Miloš Milivojević-6415b91c8ee16.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Predsednik  Republike Severne Makedonije Stevo Pendarovski predao je danas mandat Talatu Džaferiju za sastav tehničke vlade, čiji mandat će trajati do parlamentarnih izbora zakazanih za 8. maj.

Kako je saopšteno iz Kabineta Pendarovskog, makedonski predsednik je Džaferiju mandat za sastav prelazne vlade dao na osnovu Ustava RSM i u skladu sa Zakononm o Vladi RSM.

Mandat Džaferiju je dat i na osnovu ranijeg međupartijskog dogovora, a prelazna vlada ima zadatak da sprovede predstojeće parlamentarne izbore, koji će u RSM biti održani 8. maja.

"Za mandatara za sastav prelazne Vlade za sprovođenje izbora poslanika određujem gospodina Talata Džaferija", rekao je Pendarovski.

Ovo je ujedno prvi put da na čelu makedonske vlade bude Albanac. Džaferi je prethodno podneo ostavku na poziciju predsednika makedonskog Sobranja. Njegovoj ostavci prethodila je ostavka lidera SDSM i sada bivšeg premijera Dimitra Kovačevskog.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()