Plenković: Od sutra kreću razgovori o formiranju nove vlade Hrvatske

Do sada nije bilo razgovora o zahtevima mogućih partnera

21.04.2024. 13:54
  • Podeli:
Plenkovic_Sarajevo_foto_Armin Durgut_PIXSELL-65af8d61745ea.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Predsednik HDZ Andrej Plenković izjavio je danas da će od sutra biti nastavljeni razgovori o formiranju nove vlade sa svima koji su spremni na to, ali u skladu sa poverenjem koje su na izborima dobili od birača.

Nakon današnje komemoracije u Jasenovcu Plenković je rekao novinarima da je HDZ već održao sastanak sa svim predstavnicima manjinskih zajednica koji su spremni na saradnju, a, kako kaže, razgovaraće se i s drugim partnerima, prenosi HINA.

Prema njegovim rečima postoje kontakti sa "Domovinskim pokretom" i s tom partijom su predviđeni razgovori iduće nedelje.

On je rekao da do sada nije bilo razgovora o zahtevima mogućih partnera.

"Kada se sastanemo onda ćemo videti. Sve špekulacije u medijima, to ljudi izmišljaju i objavljuju spinove. Nikakvih sadržajnih razgovora nije bilo", rekao je Plenković i istakao da je "hrvatski narod kazao 17. aprila šta misli o svim akterima koji su učestvovali na izborima, a poruka je da je HDZ s partnerima relativni pobednik".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()