Plenković potvrdio: HDZ uz podršku DP-a ima neophodnih 76 potpisa za formiranje vlade

HDZ je na aprilskim izborima osvojio 61 poslanički mandat, a Domovinski pokret je u Banke dvore doneo 12 potpisa, od 14 osvojenih mandata.

09.05.2024. 14:49
  • Podeli:
plenkovic-6620b6eb5f168.webp Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBAŠIĆ

Hrvatski premijer u tehničkom mandatu i lider HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je danas je prikupljeno potrebnih 76 potpisa za dobijanje mandata za formiranje nove vlade.

HDZ je na društvenim mrežama objavio reči Plenkovića.

"Već danas smo prikupili 76 potpisa za formiranje nove, stabilne Vlade RH", otkrio je premijer Andrej Plenković na predstavljanju naše pobedničke liste za evropske izbore, stoji u objavi HDZ-a.

HDZ je na aprilskim izborima osvojio 61 poslanički mandat, a Domovinski pokret je u Banke dvore doneo 12 potpisa, od 14 osvojenih mandata.

Među njima nije onaj Josipa Jurčevića koji je ranije potvrdio da potpis neće dati Plenkoviću kao mandataru za sastavljanje nove Vlade zbog nezadovoljstva, između ostalog, što im HDZ nije dao resor kulture.

Razliku do 76 potpisa su nadomestili poslanici manjina.

Za sada nema informacija ko će i kada potpise odneti predsedniku Republike Zoranu Milanoviću, koji daje mandat za formiranje vlade.

Plenkoviću će to biti treći mandat na mestu predsednika Vlade Hrvatske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()