Podignut nivo bezbednosti: Vojska se pridružila policiji na graničnim prelazima između Italije i Slovenije

Italijanska premijerka Đorđa Meloni naglasila kako se mora podignuti stepen pripravnosti

29.10.2023. 18:59
  • Podeli:
granica italija slovenija profimedia-653e9d736a89f.webp Foto: Profimedia

Na graničnim prelazima između Italije i Slovenije uz graničnu policiju, prisutna je i vojska. Na onim manjim graničnim prelazima, kontrole su sporadične, vozila se uglavnom propuštaju. Zaustavljaju se ona nešto veća vozila, sa zatamnjenim staklima ili vozila s putnicima iz trećih zemalja. Na onim većim prelazima, kontrole su 24 sata dnevno.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni naglasila kako se mora podignuti stepen pripravnosti, prenosi HRT.

Kada su privremena granične kontrole sa Slovenijom u Italiju uvedene 21. oktobra, tada je i italijanska premijerka istakla da dosadašnje bezbednosne mere nisu dovoljne i da se mora podignuti stepen bezbednosti, a on uključuje i pripadnike vojske.

Mere su uvedene pre nedelju dana.

Iako je najavljeno da će trajati do 30. oktobra sve je više nagađanja da bi mogle trajati čak i do naredne godine.

Sve se ovo događa u kontekstu jačanja domaće bezbednosti i zbog povećane opasnosti od terorističkih napada.

Nikako nije zanemarivo ni pitanje ilegalnih ulazaka na teritoriju Italije. Od početka godine, u Italiju je kopnom ušlo više od 16 hiljada ljudi, a na italijansku obalu 140 hiljada.

Kada bi se to uporedilo s istim periodom prošle godine, to je rast od 70-80 hiljada ljudi, prenosi "Poslovni".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()