Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra Banožića

Evo šta mu se stavlja na teret

30.04.2024. 13:30
  • Podeli:
mario banožić, 30 avg 2022 - AP Photo Petr David Josek, file Tanjug-654f96c1a6560.webp Foto: AP Photo/Petr David Josek, file/Tanjug

Vinkovačko tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg hrvatskog ministra Maria Banožića (45), nepunih pet meseci od pokretanja istrage i skoro pola godine od saobraćajne nesreće u kojoj je prošlog 11. novembra život izgubio Goran Šarić.

Kako podeća Jutarnji list, optuženi Banožić je kod Vinkovaca, a na putu do lovišta, vozio automobil marke nisan desnom saobraćajnom trakom, van naseljenog mesta iz smera Vinkovaca prema Županji, pa je postupio, navodi vinkovačko tužilaštvo, suprotno Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

"Okrivljenom se stavlja na teret da je vozio neprilagođenom brzinom i da je započeo preticanje grupe vozila odnosno prešao vozilom na levu stranu ulice namenjenu za saobraćaj vozila iz suprotnog smera iako je bila smanjena vidljivost zbog magle i smanjena preglednost zbog te grupe vozila koja se kretala ispred njega u istom smeru. Tereti se da je započeo preticanje iako saobraćajna traka nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno da izvede preticanje uzimajući u obzir brzinu kretanja svog vozila i vozila koje je preticao", navodi se u saopštenju Opštinskog državnog tužilaštva u Vinkovcima.

Kako se navodi, tokom istrage je ispitano desetak svedoka i odrađeno je nekoliko veštačenja, a ceo slučaj je od samog početka "vrveo od čudnih poteza".

List podseća da je vinkovačka policija prvo u totalnoj tišini protiv Banožića podnela krivičnu prijavu 1. decembra prošle godine, šest dana od njegovog otpuštanja iz osječke bolnice u kojoj je bio hospitalizovan dve nedelje.

Osim krivične prijave, Banožić se ujedno suočio i s prekršajnom prijavom jer u kobnom trenutku, kako je pokazao uviđaj, nije bio vezan bezbednosnim pojasom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()