Posle Pule još jedan hrvatski grad zabranio nastup srpskih pevača

Na koncertu je trebalo da nastupe poznati pevači srpske narodne muzike

24.02.2023. 13:08
  • Podeli:
pula pixabaz-63f8a8b11fdc7.webp Foto: Pixabay

Posle pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića koji je zabranio koncert narodne muzike u tom gradu, organizatori su najavili da će koncert biti održan u Osijeku, ali je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, inače iz HDZ-a, poručio da najavljeni koncert ne može biti održan u gradskom prostoru.

On je na Fejsbuku naveo da je iz medija saznao da će Osijek postati "zamenski grad" za najavljeni koncert koji je prvobitno trebalo da bude održan u Puli.

"S obzirom na identitet grada koji razvijamo i kojem stremimo, ovakva 'promocija' zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim uticati na to šta će ko privatno da sluša, ali smatram da treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnosti", naveo je takođe Radić.

Istakao je da kao gradonačelnik, apsolutno podržava reakciju kolege gradonačelnika Pule.

"Kako sam već napomenuo, svestan sam da ova odluka otvara rasprave kako donositi odluke, šta dozvoliti, a šta ne, kako u tim odlukama izbeći subjektivni uticaj ličnih afiniteta i slično. Sva ta pitanja - stoje. I možda sada nemamo sve odgovore, ali imamo odgovor šta ne želimo", naveo je Radić.

Projekat Hiljadarka, koja je 25. marta nameravala da organizuje koncert u pulskom Domu sportova na kojem je trebalo da nastupe pevači narodne muzike, najavila je tužbu protiv pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića jer nije odobrio korištenje gradskog prostora za ovaj muzički događaj.

Na koncertu je trebalo da nastupe poznati pevači narodne muzike Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović, a organizatori su juče u svom reagovanju prozvali Zorčića da je u komunikaciji s njima bio nekulturan i prost na nacionalnoj osnovi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()