Poslednji dan popisa stanovništva u Crnoj Gori: Ovo su rezultati

Svi nepopisani građani mogu da se prijave Monstatu danas do 16 sati

28.12.2023. 11:08
  • Podeli:
kotor crna gora pixabay-64b658bd0e9a1.webp Foto: Pixabay

U Crnoj Gori danas je poslednji dan popisa stanovništva, a prema rečima direktora Uprave za statistiku (Monstat) Miroslava Pejovića do sada je popisano 627.340 osoba, 201.935 domaćinstava i 365.139 stanova. 

On je Odboru za praćenje primene Sporazuma o uslovima održavanja popisa kazao da će do 30. decembra biti popisani svi građani koji se jave do kraja dana, a da se prvi preliminarni podaci mogu očekivati 25. januara. 

Dodao je da nije prijavljena ni jedna nepravilnost, a juče je, kazao je, Monstat imao veliki broj poziva građana koji nisu popisani.

“Popis se definitivno završava danas, ali smo hteli da izađemo u susret svakom građaninu koji se javi do kraja dana sa zahtevom da bude popisan.

Ukoliko se ne stigne danas, onda sutra ili prekosutra", rekao je Pejović.

On je rekao i da će nakon praznika biti raspisan oglas za operatere potrebne u drugoj fazi unosa podataka u bazu.

"Još razmišljamo o broju, 60 ili 120 operatera. Planirali smo da radimo u dve smene kako bi proces unosa podataka što brže završili", rekao je direktor Monstata., preneo je portal RTCG.

Istakao je da podatke može da interpretira samo Monstat i pozvao društvene aktere da se od toga uzdrže.

Podsetio je i da svi nepopisani građani mogu da se prijave Monstatu danas do 16 sati.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()