Potonuo službeni brod granične policije na Savi: Plovilo izvučeno iz reke, poznat uzrok havarije

Brod je upućen na popravku

01.10.2024. 17:47
  • Podeli:
hrvatska rečna granična policija na reci savi, reka sava, 23 jan 2024 - Ivica Galovic PIXSELL-66fc1824650ea.webp Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Službeno plovilo granične policije na reci Savi koje se zbog kvara nalazilo na vezu u Županji, zbog prodiranja vode potonulo je, ali je brzom reakcijom policajaca i vatrogasaca brod je izvučen i upućen na popravku, saopštila je Policijska uprava vukovarsko-sremska. 

 

"U noći sa subote na nedelju, 28/29. septembra, usled obilne kiše došlo je do prodora vode u službeno policijsko plovilo na zaduženju u Stanici granične policije Županja, koje je prethodno zbog kvara bilo privezano na vez na reci Savi u Županji. Plovilo je krenulo da tone, a policijski službenici su odmah reagovali i u saradnji s pripadnicima Javne vatrogasne stanice Županja izvukli ga iz vode", navodi se u saopštenju.

U saradnji s Lučkom kapetanijom Slavonski Brod na plovilu je obavljen uviđaj, kojim je utvrđeno kako je uzrok havarije nekontrolisano prodiranje vode u krmenu komoru kroz mikropukotine na mestu gde su ploče zavarene, te je isključena mogućnost da je događaj posledica krivičnog dela, stoji u policijskom saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()