Predsednik Republike Srpske i patrijarh Porfirije posetili Medicinski fakultet u Foči

Na ovoj visokoškolskoj ustanovi znanje stiče više od 2.000 studenata, od čega 330 stranih

26.11.2023. 19:03
  • Podeli:
milorad dodik, patrijarh porfirije, medicinski fakultet - foča, 26 nov 2023 - foto Srna Borislav Zdrinja-65637efa1b694.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas, u obraćanju studentima Medicinskog fakulteta u Foči, da podrška vlasti u Srpskoj neće izostati kako bi im bili obezbeđeni dobri uslovi za učenje i za rad, ali da i oni moraju da preuzmu veću društvenu odgovrnost.

Dodik, koji je Medicinski fakultet u Foči posetio zajedno sa patrijarhom srpskim Porfirijem, rekao je studentima da osim uže specijalizacije za koju se školuju treba da budu i društveno odgovorni, prenela je RTRS.

"Vi se školujete na jednom od najtežih fakulteta i vaše školovanje traje permanentno. Vi ne završavate fakultet kao ostali studenti već morate da idete na specijalizaciju i dalje se usavršavate", istakao je Dodik.

On je poželeo studentima uspeh u školovanju i karijerama, rekavši da se školuju za jedan od najplementijih poslova i da upravo iz tog razloga treba da preuzmu i veću odgovornost u društvu.

Dodik je rekao da su odobrena i sredstva za novi studentski dom, te da je to veoma bitno za studente, i zahvalio patrijarhu Porfiriju koji je pohvalio rad i zalaganje vlasti u Republici Srpskoj. 

Patrijarh srpski Porfirije u obraćanju studentima ove visokoškolske ustanove poručio da se mole za zdrav duh u zdravom telu.

"Foča je poseban grad po tome što je sedište dva fakulteta, Bogoslovskog i Medicinskog, koji pripremaju buduće kadrove da brinu o zdravlju i duše i tela, podsećajući da je smisao čovekovog života zdrav duh u zdravom telu", rekao je patrijarh Porfirije. 

Prema njegovim rečima, Foča, kao malo koje mesto u širem okruženju, naznačena je da pokaže da treba da se brinemo o celovitom čoveku i to čini kao malo ko drugi. 

Medicinski fakultet, na kojem studira više od 2.000 studenata, od čega 330 stranih, počastvovan je posetom patrijarha Porfirija i Milorada Dodika, koja je krunisala njihov ovogodišnji jubilej, tri decenije postojanja i rada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()