Premijer Federacije BiH: Stradalo 17 ljudi u poplavama kod Jablanice i Konjica, 16 osoba nestalo

Situacija na području Jablanice i Buturović Polja i dalje teška

05.10.2024. 08:35
  • Podeli:
Tan2024-10-0418302875_1 poplave jablanica bih AP PhotoArmin Durgut-6700dd060b3b9.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić rekao je da je usled poplava u Jablanici i Buturovića Polju kod Konjica stradalo ukupno 17 ljudi, dok se 16 vodi kao nestalo.

Nikšić je rekao da je Jablanici stradalo 16 lica, a 12 se vodi kao nestalo, dok je u Buturovića Polju stradala je jedna osoba, a traga se za četiri.

"Međutim, problem su mesta do kojih se nije došlo", rekao je Nikšić za Avaz.

On je istakao da je situacija na području Jablanice i Buturović Polja i dalje teška, ali da su spasioci uz pomoć teške mehanizacije uspeli da deblokiraju Komadino vrelo.

"Važno je da se uspostavi komunikacija prema Mostaru, ali i dalje je teška situacija. U Donjoj Jablanici se obrušilo brdo, skoro celo selo je zbrisano. Zaista velika tragedija. Mnogi su izgubili svoje najmilije", rekao je Nikšić.

On je naveo da će se šteta nadoknaditi, ali da živote niko ne može da vrati niti nadoknadi.

"Sednica Vlade Federacije BiH biće održana u 12.00 časova", rekao je Nikšić. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()