Premijer Severne Makedonije podneo ostavku: Kovačevski ustupio mesto Džaferiju

Dosadašnji predsednik Vlade novinarima je rekao i da veruje da će od 9. maja ponovo biti na njenom čelu

25.01.2024. 15:10
  • Podeli:
dimitar-kovacevski-sdsm-sjeverna-makedonija-reuters.jpg Foto: Reuters

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski podneo je danas ostavku.

To znači da je cela vlada pala, prenosi A1on i dodaje da će tehnička vlada biti izabrana u nedelju, 28. januara.

Kovačevski je posle podnošenja ostavke Skupštini rekao da je budući tehnički premijer Talat Džaferi iskusan političar, koji ima mnogo iskustva u vođenju parlamenta i ocenio da će stil biti drugačiji, ali da će država zadržati svoj strateški pravac.

"Imali smo neformalni sastanak sa ministrima, na kojem sam im zahvalio na vrednom radu u protekle dve godine", rekao je Kovačevski novinarima i dodao da veruje da će od 9. maja ponovo biti na čelu Vlade.

"Od 9. maja Vladu ponovo vodim ja i ova parlamentarna većina, što će obezbediti punopravno članstvo Republike Severne Makedonije u EU do 2030. godine", rekao je Kovačevski.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()