Prve fotografije teške tragedije u Jablanici: Sumnja se da ima više od 10 mrtvih u poplavama i odronima

Prema nepotvrđenim informacijama ima i više povređenih, a mesto je u potpunosti devastirano

04.10.2024. 11:30
  • Podeli:
jablanica poplave facebook @Planinarsko društvo Prenj-Glogošnica 1979-66ffb5ae1f7b9.webp Foto: Facebook@Planinarsko društvo Prenj-Glogošnica 1979

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, broj poginulih u polavama i odronima u Jablanicu je porastao na preko 10 osoba.

Ovu informaciju MUP HNK još nije zvanično potvrdio. Kako se saznaje, u akciju potrage i spašavanja su se pored vojnika Oružanih snaga BiH uključili i britanski specijalci koji su bili na obuci u  BiH.

Klix.ba saznaje da će u toku dana biti održana hitna sednica Saveta ministara BiH.

Slike koje nam stižu iz Jablanice su dramatične. Kuće se nalaze pod vodom, a veliki broj vozila je vodena bujica odnela.

Put kod Komadinovog vrela je u potpunosti nestao.

Takođe, saobraćaj je ka jugu zemlje znatno otežan, brojni putni pravci su potpuno blokirani, a jedini način da se iz Sarajeva dođe do Mostara je preko srednje Bosne.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u Federaciji BiH je čak upozorila građane da ne kreću na put ka Jablanici i Mostaru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()