Pucnjava na granici između Hrvatske i BiH: Migranti otvorili vatru na hrvatske policajce?

Incident se dogodio u pograničnom području

21.09.2023. 14:00
  • Podeli:
migranti_bih - hr - slavko midzor - pixsell-1669116779938.webp Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Kako javljaju hrvatski mediji, na granici između Hrvatske i BiH iz smera sgrupe migranata došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja. Pucnjavu su prijavili hrvatski specijalci.

Ne zna se je li pucao neko od migranata, krujumčari ili netko treći, prenosi Index.

Incident se dogodio juče u popodnevnim časovima, kada su hrvatski policajci sprečavali grupu migranata koja je pokušala nezakonito da pređe na hrvatsku teritoriju i smera BiH, a niko od policajaca nije povređen.

Iz policije BiH su na upit hrvatske policije odgovorili da nemaju saznanja o tom događaju.

Kako prenosi Index, ovo nije prvi put da hrvatski policajci svedoče pucnjavi iz smera BiH ali pošto u tom šumskom području ordiniraju i lovokradice i oni što kradu šume, nije jasno da li se zaista radi o migrantima ili su ove druge dve grupe u pitanju.

Među krijumčarima i migrantima, jednako kao i u Srbiji, primećena je veća nervoza jer su granice faktički postale neprobojne zbog stalnih patrola.

Podsetimo, srpska policija je takođe u više navrata privela veće grupe migranata koji su se kretali uz srpsko-mađarsku granicu, a kod kojih je nađeno i naoružanje. Takođe, bilo je više incidenata sa pucnjavom a i ubistvo u kome su sudelovali migranti međusobno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()