Pune ruke posla za Graničnu policiju BiH: Sprečeno krijumčarenje 32 državljana Turske, Sirije i Kine

Na graničnim prelazima otkriveno je osam lica koje potražuju Interpol, sudovi i policija

30.09.2024. 17:29
  • Podeli:
bosanska bosansko gercegovačka granična policija bih, 10 okt 2023 -  Armin Durgut PIXSELL-66fac0aa15ab5.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Pripadnici Granične policije BiH sprečili su u tri odvojena slučaja krijumčarenje 32 stranih državljana iz Turske, Sirije i Kine. U prvom slučaju prilikom nadzora granice u graničnom pojasu na području opštine Ljubuški, 27. septembra sprečeno je krijumčarenje 29 državljana Turske, saopšteno je danas iz Granične policije BiH, a u vezi s ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH A.C. (40).

Pet krijumčarenih državljana Turske otkriveno je u putničkom vozilu škoda, registarskih oznaka BiH, kojim je upravljao A.C, dok je drugi deo krijumčarenih državljana Turske, njih 24, otkiveno u neposrednoj blizini kontrole vozila.

O događaju je obavešten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijem je nalogu osumnjičeni vozač lišen slobode i protiv njega će biti dostavljen izveštaj o počinjenom krivičnom delu krijumčarenje lica Tužilaštvu BiH.

Krijumčareni državljani Turske su, uz predlog za proterivanje s teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Granična policija u Gradišci je lišila slobode državljanina Sirije N.B. (56), nakon što je otkriven u krijumčarenju državljanke Sirije, koja je otkrivena u prtljažniku prilikom detaljne kontrole vozila audi nemačkih oznaka, na izlasku iz BiH.

Državljanin Sirije je, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu krijumčarenje lica, predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Mešovita patrola granične policije BiH Gorica i Imotski MUP-a Hrvatske sprečila je krijumčarenje dvojice državljana Kine na području opštine Grude.

Strane državljane krijumčario je državljanin Kine, Ј. Đ. (35) u vozilu folksvagen turan registarskih oznaka BiH.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, osumnjičeni državljanin Kine lišen je slobode i uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu kriumčarenje lica, predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Krijumčareni državljani Kine predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Na graničnim prelazima otkriveno osam lica koje potražuju Interpol, sudovi i policija, navodi se u saopštenju Granične policije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()