Pupovac: Ponižavanje SDS S-a je ponižavanje Srba u Hrvatskoj

Segregacija tih poslanika jeste segregacija Srba u Hrvatskoj, dodaje Pupovac

06.05.2024. 14:11
  • Podeli:
Svečani božićni prijem Srpskog narodnog veća_Zagreb_Milorad Pupovac_Foto Lana Slivar Dominić Hina Tanjug-63b820576874f.webp Foto: Lana Slivar Dominić / Hina / Tanjug

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je danas da će o tome ko će biti deo nove vlade, a ko ne, što se njih tiče, odlučivati SDS S i o tome će se, dodao je, izjasniti kada dođe vreme na koje se neće dugo čekati.

“Ponižavanje SDS S-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregacija tih poslanika jeste segregacija Srba u Hrvatskoj”, rekao je Pupovac novinarima.
 On je danas posetio kordunaško mesto Veljun, gde su se okupili antifašisti, pripadnici srpske zajednice i potomci žrtava, kako bi odali počast za 525 nevinih civilnih žrtava ustaškog zločina koji se dogodio na današnji dan pre 83 godine.

“Prst na čelo, a ne nešto drugo kao što se sad stavlja na SDS S, jer SDS S niti je meta niti je politički Pedro, niti će biti. Ne samo dok ja stojim pred vama, nego i kad stane neko drugi. Nismo od juče i nismo ništa manje važni za ovu zemlju kao što su svi drugi, naročito oni koji misle da su najvažniji od svih”, poručio je Pupovac.

Najavio je razgovor predstavnika kluba nacionalnih manjina, a nakon toga su, kaže, mogući i drugi razgovori.

“I dalje smo jedinstveni i ostaćemo jedinstveni, nezavisno od toga kakva naša odluka bude bila i kakva se činila spolja", rekao je lider SDS S.

Kaže da je sa premijerom Andrejem Plenkovićem razgovarao i da tom prilikom nije mogao da stekne utisak o nekakvom odricanju, bilo da je reč o, kako je naveo, u odnosu premijera prema manjinama ili odnosu manjinskih predstavnika prema premijeru.

Dodao je da su Mađari odlučili da podrže Plenkovića. 

“Više-manje smo svi doneli odluku, ali konačni stav ćemo reći nakon zajedničkog sastanka”, rekao je i dodao: “Bićemo jedinstveni u ostvarivanju ciljeva i odluke koju ćemo doneti. Čeka nas ne laka odluka, ali ćemo biti jedinstveni”.

Istakao da neće dozvoliti ponižavanje ni političku segregaciju, niti će slušati, kako kaže, raspirivanje nacionalne i političke mržnje. Nakon ovoga će, ističe, mnogi staviti prst na čelo i nada se da će biti mnogo onih koji će se pitati ‘gde mi je bila pamet’. 

“Još uvek nije kasno, u jednom trenutku je izgledalo kao da smo ostali bez političke pameti, sad se suočavamo s posledicama”, rekao je Pupovac, preneli su hrvatski mediji.

Istakao je da ih čeka ozbiljan posao da, kako je kazao, ne kaže ozbiljna borba o zajedničkim vrednostima, a reč je izdaja ne spada u te vrednosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()