Racija u Prihvatnom centru Blažuj u BiH: Jake policijske snage traže ilegalne migrante i naoružanje

Akciju sprovodi više policijskih agencija iz BiH

23.10.2023. 11:21
  • Podeli:
sipa_akcija - anadolija-63eba5b5187f3.webp Foto: Anadolija

U BiH je u toku velika akcija pripadnika iz više policijskih agencija u Privremenom prihvatnog centru Blažuj kod Sarajeva i okolini gde su smešteni ilegalni migranti. Kako se navodi, u raciji sudeluje 300 policajaca.

U akciji ssudeluju službenici Agencije za istrage i zaštitu u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Službom za poslove sa strancima BiH i OSA, pod nadzorom Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, preneli su sarajevski mediji.

Kako je saopšteno, racija se sprovodi kako bi se pronašli ilegalni migranti i u okviru akcije se traži ilegalno naoružanje, narkotici i slično.

Akcijom je, kako se navodi, privremeno ograničena sloboda kretanja unutar Centra, pregled lica, stvari i prostorija.

Takođe radi se i na identifikaciji organizatora krivičnih dela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog dela krijumčarenje migranata i krivičnim delom krijumčarenje ljudi, kao i drugih krivičnih dela.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()