Rama: Zapadni Balkan mora da se drži zajedno zbog ruskog uticaja

Rama kaže da u Albaniji 'niko ne želi da čuje za Rusiju'.

07.12.2022. 16:43
  • Podeli:
Edi Rama_ Milos Tesic_ATAImages_PIXSELL_1920.jpg Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Albanski premijer Edi Rama rekao je danas da se Zapadni Balkan mora držati zajedno zbog ruskog uticaja. Prema njegovim rečima, ruski uticaj ne postoji u Albaniji. Između ostalog, prenosi Reporteri, Rama je pohvalio i Srbiju.

"U nekim zemljama regiona ruski uticaj je prisutan, opasnost je realna. U Albaniji niko ne želi da čuje za Rusiju, jer ranije je bio Staljin, čijeg uticaja smo se rešili, a sada bi 'Staljin' da uđe na mala vrata. Zbog toga se region mora držati zajedno", pojasnio je Rama.

Rama je upozorio i EU da je potreban aktivniji pristup ovom problemu.

"Ukoliko pristup EU ne bude aktivan stvari mogu postati problematične, počev od Severne Makedonije, preko Crne Gore, a i šire. Zato moramo da se udružimo, zato je Srbija uključena, ne u potpunosti kada je reč o sankcijama, ali držimo svi istu liniju u UN u osudi agresije", rekao je Rama u Briselu.

Govoreći o pitanju članstva Albanije u EU, Rama je istakao da su pred ovu državu postavljeni pojedinačni zadaci kao uslov, ali da je Tirana posvećena EU.

"Vrlo smo posvećeni EU, niko nas ne može zaustaviti. Smatram da se nešto suštinski menja, a ono što predlažem našim prijateljima je da ne gledaju na promene u zemlji samo zbog članstva u Uniji. Za članstvo moramo naporno da radimo, da radimo domaće zadatke. Ne možemo tražiti diplomu bez fakulteta", poručio je Rama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()