'Rijeke pravde' i 'Za sve izazove': SDP i HDZ predali izborne liste, Hrvatska ide na izbore

U Hrvatskoj se 17. aprila održavaju parlamentarni izbori

28.03.2024. 15:00
  • Podeli:
milanović plenković profimedia-65eed817c6124.webp Foto: Profimedia

Predsednik vladajućeg HDZ i premijer Andrej Plenković predstavio je danas izborni program koalicije okupljene oko te stranke, koja će na parlamentarnim izborima 17. aprila nastupiti pod nazivom "Za sve izazove".

HDZ predstavio izborni program - Za sve izazove

HDZ na izbore izlazi u koaliciji s partnerima HSLS-om, Hrvatskom demokršćanskom strankom, Hrvatskom narodnom strankom i Hrvatskom strankom penzionera. 

"Liste su dobra kombinacija iskustva i mladosti, koja će dati novi impuls za obnavljanje poverenja birača", rekao je Plenković u obraćanju istakavši da je HDZ u protekle četiri godine osnažio državu provodeći politiku modernog suverenizma i čvrste integracije Hrvatske u srce ekonomskog projekta.

Inače, Plenković je danas otvorio profil na društvenoj mreži TikTok, a u prvom snimljenom videu poručio je da će njegov profil biti novi komunikacijski kanal za razmenu mišljenja i sugestija.

"Poslušao sam savet mladih saradnika koji su iza kamere i koji su rekli da je krajnje vreme da se i ja uključim na TikTok, rekao je Plenković u prvom videu.

SDP i partneri predali izbornu listu

Najuticajnija opoziciona SDP sa partnerima okupljenim u predizbornoj koaliciji pod nazivom "Reka pravde" predala je danas izbornu listu Državnom izbornom poverenstvu (DIP) za predstojeće parlamentarne izbore, 17. aprila.

“Reke pravde su krenule i 17. aprila dolaze u Hrvatsku kada će Hrvatska biti bolja. Slobodna od korupcije i država koja će imati vladu koja će brinuti o građanima. Državu koja će tu biti zbog građana, a ne zbog sebe. Državu koja neće krasti i zloupotrebljavati nesreću drugih, kao što se dogodilo s krađom iz Fonda za solidarnost. Hrvatska nakon 17. aprila neće biti ista, reke pravde dolaze, a nakon njihovog dolaska ništa više neće biti isto”, rekao je predsednik SDP Peđa Grbin.

Građanima se obratio i Ivica Puljak, poručivši da će građani Hrvatske 17. aprila završiti eru HDZ i započeti  eru jedne nove Hrvatske u kojoj vlada red, i u kojoj svaki građanin ima jednaka prava i šanse, Hrvatsku bez korupcije ne koju će svi građani biti ponosni.

Reformista Radimir Čačić je rekao da, nažalost, svi građani Hrvatske svedoče da je ovih osam godina ova zemlja svedena na stranačku lektimaciju HDZ-a. “Treba je osloboditi od toga. Potencijali svih građana ove zemlje su puno veći od jedne stranke, a naročito od takve stranke”, naveo je.

Krešo Beljak je rekao da je današnja Hrvatska država za koju su ginuli hrvatski branitelji, a od koje je većina njegove generacije, ali i generacija Andreja Plenkovića. "Ta generacija bi trebalo danas da živi u modernoj i civilizovanoj zemlji, ali ne žive i vode je oni koji su iz moje generacije bili mami pod suknjom, jasno je na koga mislim”, rekao je Baljak.

Dalija Orešković je istakla da je Hrvatska pod HDZ-om zemlja bez budućnosti. “Neuspešna zemlja jer naši najbolji odlaze u druge države gde se njihovo znanje i rad cene. Svim domoljubima poručujem da vas je HDZ prevario i sada se hvale da idu u još jednu pobedu. HDZ nema većinu u ovoj zemlji, ali ima mašineriju s kojom uzurpira vlast, i zato je važno izaći na izbore”, rekla je ona

Anka Mrak Taritaš rekla je da jedna pristojna, poštena perspektivna Hrvatska postoji. “Ona je tu, samo je treba oživeti. Za sve one mlade i penzionere. Napravićemo jednu pristojnu zemlju gde će institucije služiti svima nama, a ne samo nekima”, navela je ona, preneli su hrvatski mediji.

Rok za podnošenje lista za parlamentarne izbore ističe sutra u ponoć.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()