Sanja Vulić raskrinkala Sud BiH: Zabrinjavajuća ratna biografija sudije Sene Uzunović

Sve je usmereno direktno protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Republike Srpske i srpskog naroda, istakla je Vulićeva

05.02.2024. 17:04
  • Podeli:
sanja vulić, 6 dec 2023 - Foto Armin Durgut PIXSELL-65ca41dc71a72.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je danas da je veoma zabrinjavajuća ratna biografija sudije Sene Uzunović u procesu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika što jasno potvrđuje da je ona zaslužni ratni kadar SDA.

Vulićeva je u izjavi za Srnu rekla da sama činjenica da je Uzunovićeva 1993. godine imenovana za sudiju Okružnog vojnog suda u Mostaru - Odeljenje Konjic koju je obavljala do 1996., kada je imenovana za sudiju Višeg suda u Mostaru, mnogo govori o kakvom sudiji je reč s obzirom na to da je u tom vremenu takozvana Armija BiH počinila strašne zločine nad srpskim narodom na području Konjica, a nijedan od njih nije procesuiran.

"Samo ću podsetiti na logore za Srbe po Konjicu, u Čelebićima, paljenja srpskih sela, ubistva, mučenja ljudi samo zato što su srpske nacionalnosti. To nam i više nego dovoljno govori o kakvom sudiji je reč. Očigledno je da je to zaslužni ratni kadar SDA", navela je Vulićeva.

Ona je navela da je poznata činjenica i o njenom političkom angažmanu od 1998. do 2001. godine za vreme mandata premijera Federacije BiH Edhema Bičakčića (SDA) kada je obavljala poslove zamenika ministra finansija za pravne i opšte poslove u Ministarstvu finansija, kao i savetnika za pravna pitanja u Kabinetu zamenika premijera federalne Vlade.

Za taj svoj politički angažman, dodala je Vulićeva, nagrađena je i novcem za za stambeno zbrinjavanje.

"I danas jedan takav sudija da sudi predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku!? Na današnjem ročištu sve karte su razotkrivene i potvrđeno je sve ono što smo govorili od početka - ovde nema ni 'p' od prava i pravičnosti. Sve je usmereno direktno protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Republike Srpske i srpskog naroda, a sve samo sa jednim ciljem - do njihovog istrebljenja, odnosno iseljenja iz BiH", ukazala je Vulićeva.

Ona je poručila da ostrašćeni Bošnjaci i belosvetski srbomrsci taj film neće gledati.

"Srbi se neće odreći svoje Republike, svoje imovine, pa taman nam svima sudili", poručila je Vulić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()