Savet bezbednosti UN danas o situaciji u BiH

SAD su uputile zahtev Savetu bezbednosti da se na sednici obrati i visoki predstavnik Kristijan Šmit

30.04.2024. 07:52
  • Podeli:
savet bezbednosti ujedinjenih nacija, sb un - 30 okt 2023 - foto AP Photo Bebeto Matthews Tanjug-6555c3588bee1.webp Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/Tanjug

Savet bezbednosti UN danas će na sednici zakazanoj za 16 časova po lokalnom vremenu raspravljati o situaciji u BiH, objavljeno je na sajtu UN.

Kako saznaje Srna, SAD su uputile zahtev Savetu bezbednosti da se na sednici obrati i visoki predstavnik Kristijan Šmit.

U slučaju da Šmit želi da se obrati, ruska misija traži da to bude na osnovu člana 39. Pravila o radu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u ličnom svojstvu, jer kao visoki predstavnik nije potvrđen u Savetu bezbednosti i oni ga u skladu s tim ne priznaju kao visokog predstavnika, prenosi RTRS.

Sednica je zakazana na zahtev Rusije.

Srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović zvanično je zatražila obraćanje na sednici Saveta bezbednosti UN putem video-linka.

Cvijanovićeva će u Njujorku objasniti kako Bošnjaci rezolucijom o Srebrenici krše Ustav i zakone BiH, navodi RTRS

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()