Sijarto govorio na srpskom na skupu SNSD: U ovo vreme pretnji i pritisaka Mađarska je uz vas

Ministar spoljnih poslova Mađarske govorio je na završnoj konvenciji Saveza nezavisnih socijaldemokrata pred lokalne izbore u BiH

05.10.2024. 11:12
  • Podeli:
snsd peter sijatro-670110c81c9e4.webp Foto: SNSD

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da je Mađarska prijatelj Republike Srpske sa kojom ima mnogo toga zajedničkog i zahvalio se predsedniku Srpske Miloradu Dodiku na razvoju prijateljstva i saradnje, i istakao da su u ovo vreme pretnji i pritisaka potrebni jaki i patriotski lideri poput Dodika.

On je na završnoj konvenciji Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), uoči izbora koji se održavaju u Srpskoj u nedelju, istakao da se na Mađarsku, kao i na Srpsku vrši veliki spoljni pritisak, oni koji ga vrše ne poštuju ni Budimpeštu ni Banjaluku, žele da se mešaju u unutrašnje stvari i dovode u pitanje sposobnost dveju nacija da same odluče o svojoj budućnosti.

"Poznajemo njihova sredstva - pretnje, uvođenje sankcija, finansiranje naših neprijatelja. Važno je da se odupremo tom pritisku i da se zalažemo za svoje interese, jer niko drugi se neće za nas zalagati. Danas živimo u doba opasnosti, u ovim vremenima potrebni su jaki patriotski rukovodioci kao što je Milorad Dodik. On uvek hrabro zastupa interese RS, Miloradu Dodiku možemo da zahvalimo i za razvijanje prijateljstva i saradnje između Mađarske i Srpske", rekao je Sijarto na skupu održanom u petak.

On je podsetio da je Mađarska u okviru saradnje pokrenula razvojni program za poljoprivrednike vredan 40 miliona evra, kao i da će se taj program na molbu Dodika nastaviti.

"Sarađivaćemo po svakom pitanju koje doprinosi razvoju stabilnosti i miru Srpske. Mi Mađari ćemo i dalje biti uz vas i zalagati se za poštovanje koje zaslužujete, da ne budete izloženi pretnjama i da se ne dovodi u pitanje vaše pravo da sami odlučujete o svojoj budućnosti. Budite i dalje jaki, zalažite se za interese da bi RS ostala stabilna na putu razvoja", zaključio je Sijarto, koji je govorio na srpskom jeziku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()