Snažno nevreme pogodilo veliki deo hrvatskog primorja

Automobili plivaju na pulskoj rivi, more je na ivici prelivanja, a u jednoj od saobraćajnica je palo stablo, piše Glas Istre

Autor: Web UNA Srbija
22.11.2022. 11:11
  • Podeli:
Rijeka plima jugo poplava_Goran Kovacic PIXSELL-1669110036839.webp Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Snažno nevreme sa jakom kišom i vetrom pogodilo je noćas i jutos veliki deo hrvatskog Jadrana i donelo probleme na pulskoj rivi, Rovinju, Rijeci, Poreču i Cresu. Jak jugo stvara probleme i u srednjoj Dalmaciji, gde je zaustavljeno više brodskih linija.

U Puli je palo oko 11 milimetara kiše po kvadratnom metru. Glas Istre piše da automobili plivaju na pulskoj rivi, more je na ivici prelivanja, a u jednoj od saobraćajnica je palo stablo. Saobraćaj je prilično otežan i vidljivost je smanjena pa se preporučuje maksimalan oprez.

Visoki nivo mora poplavio je i centar Rovinja, a ništa manje problema nema ni u Poreču. Kažu da je u Rovinju more preplavilo gradski trg i rivu. Zbog toga je zabranjen saobraćaj svim vozilima rovinjskom rivom.

Voda je ušla i u neke kafiće i restorane, a zbog vode na kolovozu prekinut je saobraćaj na državnom putu DC75 Novigrad – Poreč kod Antenala. Zbog obilne kiše i plime poplavljene su ulice u blizini riječke pijace.

Kako prenosi hrvatski portal Index, pozivajući se na podatke Krometea, problemi zbog obilnih padavina su i na Cresu.

U prekidu je ili je već otkazano 14 trajektnih i katamaranskih linija, zbog čega su pojedina ostrva poput Visa, Lastova i manjih ostrva na zadarskom i šibenskom području ostala odsečena od kopna, saopštila je Jadrolinija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()