Snimak nesreće kod Maribora: U tunelu je bilo 800 stepeni Celzijusa

Na terenu je bilo čak 120 vatrogasaca

27.06.2023. 15:39
  • Podeli:
Maribor_tunel_nesreca_foto_FB-649aa99546356.webp Foto: Facebook/Granični prijelaz Maljevac

Pravo je čudo kako nije bilo mrtvih u nesreći u Malečniku kod Maribora u ponedeljak kad je kamion na ulazu u tunel naleteo na cisternu i kolonu.

Zapalilo se nekoliko vozila.

Kamion je vozio mariborskom obilaznicom u smeru Austrije. Naleteo je na kolonu vozila koja se sporo kretala. Jedan čovek je lakše povređen.

Štajerska magistrala satima je bila zatvorena. Tunel je teško oštećen, počeo je da se ruši plafon i procene su da neko vreme neće biti u funkciji.

Na terenu je bilo čak 120 vatrogasaca.

"Dobili smo poziv o sudaru u tunelu. Dok smo se vozili prema tamo, stigla je informacija da je izbio požar i da je više ljudi zarobljeno u 185 metara dugom tunelu", rekao je Drago Žibek, komandir vatrogasne jedinice.

Na sreću, svi vozači pobegli su iz vozila pre nego štose vatra proširila tunelom.

"Temperatura na visini od pola metra bila je oko 800 stepeni. Celi otvor je bio u plamenu. Gorelo je sve od vozila na početku pa do 100 metara u tunelu. Akcija je bila izuzetno zahtevna, to je jedna od najgorih kombinacija koje vatrogasac može doživeti. Toplotno opterećenje, puno produkata izgaranja i puno zapaljivih materijala. Ovo mi je u 30-godišnjoj karijeri bila jedna od najizazovnijih intervencija", dodaje komandir.

Bila je to treća velika saobraćajna nesreća na ovom području u poslednja dva meseca.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()