Šokantne fotografije: Abazović objavio slike tunela probijenog ispod depoa Višeg suda u Podgorici

Abazović je tom prilikom rekao da je ovo podrivanje temelja države u formalnom i suštinskom smislu.

13.09.2023. 14:24
  • Podeli:
tunel depo facebook dritan abazović-6501a90a05ca9.webp Foto: Facebook@Dritan Abazović

Vlada Crne Gore objavila je danas više fotografija tunela koji je probijen od jednog stana do depoa u Višem sudu u Podgorici.

Fotografije su objavljene nakon što je premijer Dritan Abazović sa ministrom pravde Markom Kovačem i ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem obišao stan iz kog je probijen tunel do Višeg suda.

Abazović je tom prilikom rekao da je ovo podrivanje temelja države u formalnom i suštinskom smislu. 

Kako prenose crnogorski mediji, tunel je navodno otkrila - promaja. Misteriozni tunel prolazi od depoa Višeg suda u Podgorici do iznajmljenog stana u Njegoševoj ulici.

U depou suda, prema navodima medija, nalazilo se više od devet tona droge, 400 komada oružja, municija, eksplozivi i spisi.

Iako je Podgorica premrežena podzemnim tunelima, izvršioci su da bi došli do prostorija suda morali da iskopaju i probiju zidove debljine 70 do 80 centimetara, rekao je predsednik Višeg suda Boris Savić.

"Imamo sumnju da je meta bio lak pristup sudu i prostoriji za zadržavanje, jer se nalazi u neposrednoj blizini prostorije za zadržavanje", naveo je Savić.

Demantovao je informacije da bilo šta od dokumentacije u depou suda u nedostaje.

Ipak, šef crnogorske Uprave policije Nikola Terzić nije saglasan sa tim.

"Za razliku od predsednika Višeg suda, koji je saopštio da gotovo nijedan dokaz iz depoa ne nedostaje, mislim da niko nije uložio toliki trud i napor zbog rekreacije, iako bih volio da je on u pravu, a da ja grešim. Plašim se da će istina biti drugačija", rekao je Terzić.

Poručio je i da policija čini sve kako bi rasvetlili ovaj slučaj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()