Stanje u Hrvatskoj sve ozbiljnije: Novi slučajevi trovanja gaziranim napitkom u Splitu

Jedan slučaj evidentiran je još 20. oktobra i o tome je upućen izveštaj Državnom inspektoratu

08.11.2023. 17:28
  • Podeli:
shutterstock_788841721 dečak, bolnica, dete-651fe449f1ab1.webp Foto: Shutterstock

U Hrvatskoj se povećava broj otrovanih gaziranom napitkom kompanije Coca-Cola Hrvatska, a kako je danas saopštila splitska policija jedan muškarac je osetio tegobe u grlu nakon što je popio bezalkoholno piće.

"Muškarac je prevezen na pružanje lekarske pomoći i toku je preduzimanje mera i radnji kako bi se utvrdilo činjenično stanje", naveli su iz splitske policije.

Jedan slučaj evidentiran je još 20. oktobra i o tome je upućen izveštaj Državnom inspektoratu. 

"Splitska bolnica je, posle objava u medijima o trovanju gaziranim pićima u Hrvatskoj, tražila nedavne slične slučajeve i pronašli su jedan od 20. oktobra, kad se muškarac javio u bolnicu zbog bola u ustima", piše Dalmatinski portal.

Do danas je bilo poznato da su u Hrvatskoj četiri osobe hospitalizovane zbog sumnje da su se otrovale gaziranim pićem - tri u Zagrebu i jedna u Rijeci. Policija vrši uviđaj i uzima uzorke spornog pića.

Coca-cola je potvrdila da privremeno povlači jednu seriju Coca-cola Original Taste od pola litre u plastičnoj ambalaži i dve ograničene serije  Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml u staklenoj ambalaži. Iz pojedinih prodavnica u Zagrebu i Rijeci trgovci su sa rafova iz prodaje povukli sporna gazirana pića do okončanja istrage.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()