Sud BiH izao poternicu za Mahmuljinom: Optužen za zločine nad srpskim civilima i sanitetom

Presuđeni ratni zločinac i komandant Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakib Mahmuljin zvanično je u bekstvu

28.11.2022. 16:33
  • Podeli:
mahmuljin-una-3-.jpg Foto: Una

Sud BiH izdao je danas naredbu o raspisivanju poternice za presuđenim ratnim zločincem, bivšim komandantom Trećeg korupsa tzv. Armije BiH Sakibom Mahmuljinom.

To je potvrđeno banjalučkim Nezavisnim novinama u Sudu BiH.

Presuđeni ratni zločinac i komandant Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakib Mahmuljin zvanično je u bekstvu i do poslednjeg dana zakonskog roka nije se pojavio za izdržavanje osmogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog ratnog zločina nad Srbima Vozuće i Zavidovića.

Kako se ranije spekulisalo, on je odmah po izricanju presude otputovao u Tursku navodno na lečenje, ali Sudu nije dostavljena medicinska dokumentacija.

Mahmuljin se sve vreme suđenja branio sa slobode, a naon izrečene presude nisu mu izrečene kaznene mere.

Nadležni organi su navodno za njegovo napuštanje BiH saznali tek po njegovom nestanku.

Sud BiH je Mahmuljina izrekao pravosnažnu presudu od osam godina zbog počinjenog ratnog zločina nad srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()