Sud BiH odredio mere zabrane uhapšenim dekanima u akciji 'Klaster'

Umesto pritvorima, određena im je mera zabrane - kućni pritvor

24.02.2023. 14:05
  • Podeli:
sipa foto UNA-63f48369e3593.webp Foto: UNA

Sud BiH odbio je predlog Tužilaštva da se za pet osoba koje su uhapšene u operativnoj akciji „Klaster“ i osumnjičene za izdavanje lažnih diploma odredi pritvor.

Saznaje se da im je Sud BiH odredio mere zabrane - kućni pritvor, prenosi Srpskainfo.

Radi se o visokim zvaničnicima univerzitetskih i fakultetskih ustanova u BiH.

Tužilaštvo BiH Sudu je bilo predložilo pritvor za pet uhapšenih.

Radi se o prvoosumnjičenom Dušanu Periću, Zoranu Kaliniću, Vladimiru Stojanoviću, Goranu Laloviću i Ljubiši Todoroviću.

Za uhapšene Vojislava Škrbića, Denisa Pračića, Dragana Ilića, Mirka Tufegdžiju, Vasu Pajića i Selmu Otuzbir-Mecan predložene su mere zabrane koje je sud uvažio.

Podsećamo, prilikom hapšenja privremeno je oduzeto oko 85.000 evra. Sumnja se da su osumnjičeni nezakonitim aktivnostima stekli imovinsku korist veću od 300.000 evra, piše Avaz.

Sve su ih otkrili prikriveni istražioci SIPA koji su radili skoro dve godine na istrazi. Sve su snimili i dokumentovali.

Radi se o više od 50 lažnih diploma koje su izdali i zauzvrat uzeli novac. Lažne diplome su dobila i trojica prikrivenih istražilaca, koja su, služeći se lažnim identitetima, upisala fakultete i razotkrila celu organizaciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()