Sud BiH zakazao nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

Glavni pretres u sudskom postupku biće 22. novembra

27.10.2023. 09:31
  • Podeli:
milorad dodik una-647b7b22e5126.webp Foto: UNA

U Sudu BiH zakazan je glavni pretres u sudskom postupku koji se vodi protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića za 22. novembar u 13 časova.

Ročište o izjašnjenju o krivici Dodika i Lukića održano je u Sudu BiH 16. oktobra kada su izjavili da ne razumeju optužnicu na što je sudija Jasmina Ćosić Dedović, po službenoj dužnosti, saopštila kako to podrazumeva da su se izjasnili da nisu krivi.

Sudski postupak će u nastavku procesa voditi sudija Mirsad Strika.

Optužnica tereti Dodika i Lukića za nepoštovanje odluka takozvanog visokog predstavnika Kristijana Šmita.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()