Tragični bilans prevrtanja čamca sa migrantima na Drini: Ronioci pronašli i deseto telo

Od 30 migranata, koliko ih je čamcem pokušalo da izađe iz Srbije u BiH, njih 15 izašlo je na obalu

22.08.2024. 13:39
  • Podeli:
vlasinsko jezero ronioci potraga mup srbije-64edc56e7b51b.webp Foto: MUP Srbije

Pripadnici MUP Srbije pretragom Drine na području Ljubovije gde se prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima pronašli su i telo bebe, dok je policija Republike Srpske iz Drine izvukla telo još jedne muške osobe, čime se broj žrtava prevrtanja čamca sa iregularnim migrantima popeo na deset, izjavio je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Kako je saopštio MUP, Dačić je rekao da su pripadnici MUP-a pretragom reke Drine i sprudova u mestu Vrhpolje kod Ljubovije, pronašli sedam tela iregularnih migranata koji su se utopili noćas nakon prevrtanja čamca, a da je izvlačenje jednog od njih u toku, dok je na teritoriji BiH pronađeno još jedno telo

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom pretrage terena izvukli su kod mesta Vrhpolje na obalu beživotna tela šest iregularnih migranata koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača, kod Ljubovije, i Orlice, u opštini Zvornik. Takođe, na području Vrhpolja je uočeno još jedno telo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije intenzivno rade na izvlačenju, dok je na teritoriji Bosne i Hercegovine u visini mesta Lonjina  pronađeno je još jedno telo", rekao je Dačić. 


U saopštenju MUP-a se navodi se da policija i vatrogasci-spasioci nastavljaju dalju pretragu reke Drine i terena oko nje. 

"Od ukupno 18 preživelih iregularnih migranata, 16 je iz Sirije i dvoje iz Egipta. Takođe, od tog broja osam je punoletnih, a 10 maloletnih lica, dok je identifikacija beživotnih tela u toku“, naveo je Dačić.

On je dodao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, u vezi sa ovim događajem, sve vreme sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Podsetimo, prema prvim informacijama u čamcu je bilo 25 osoba, a, kako je ranije izjavio direktor Uprave civilne zaštite Republike Srpske Boris Trninić, 15 migranata je izašlo na obalu. 

Trninić je u izjavi za Srnu rekao da se potraga za migrantima nastavlja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()