U Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH izabrana četiri poslanika SNSD-a i jedan SDS-a

Dodelu mandata izvršiće Centralna izborna komisija BiH

01.12.2022. 16:57
  • Podeli:
Konstitutivna sjednica Narodna skustina RS_UNA-1668511087207.webp Foto: UNA

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su na posebnoj sednici odlučili da će delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda biti SNSD-ovi Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić, te SDS-ov Želimir Nešković.

Predsednik Komisije za izbor i imenovanje Narodne skupštine Republike Srpske Ilija Tamindžija je, podnoseći izveštaj o glasanju, rekao da su bila 82 važeća i jedan nevažeći listić.

On je rekao da su svi poslanici glasali, odnosno njih 83.

Komisija za izbor i imenovanje Narodne skupštine utvrđuje rezultate glasanja.

Dodelu mandata vrši Centralna izborna komisija BiH kojoj će biti poslat izveštaj o glasanju.

Sednici prisustvuje i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Lider SNSD-a Milorad Dodik čestitao je izabranim delegatima iz SNSD-a u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Glasanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabrana su četiri delegata iz SNSD-a za Dom naroda BiH. Čestitam izabranim delegatima", napisao je Dodik na Tviteru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()