U Sarajevu i Goraždu uhapšeno šest osoba osumnjičenih za ratni zločin nad Srbima

Uhapšeni su osumnjičeni zbog ratnog zločina počinjenog u selu Jošanica kod Foče počinjenog u decembru 1992. godine.

13.12.2022. 13:21
  • Podeli:
SIPA_obuka_SAD_foto_Facebook-1667212297122.webp Foto: Facebook

Po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine, danas je na području Sarajeva i Goražda uhapšeno šest osoba osumnjičenih za ratni zločin nad Srbima u proteklom ratu, kada je ubijeno 56 osoba, većinom žena i dece.

Akciju su sproveli službenici SIPA, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Uhapšeni su osumnjičeni zbog ratnog zločina počinjenog u selu Jošanica kod Foče počinjenog u decembru 1992. godine.

Sve žrtve zločina su pronađene i identifikovane, a prilikom ubistva 56 meštana spaljene su i uništene kuće i imovina ubijenih.

Osumnjičeni se terete da su kao komandanti i pripadnici Višegradske brigade tzv. Armije RBiH, učestvovali u napadu na selo i počinili zločin na srpskim stanovništvom.

U predmetu je izvršena opsežna istraga tužilaštva sa više partnerskih policijskih agencija i institucija, kao i prikupljanje velikog broja dokaza o počinjenom zločinu i izvršiocima.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će iz SIPA biti dovedeni postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu, stoji u soapštenju Tužilaštva BiH.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()