U Sudu BiH u sredu bi trebalo da se nastavi suđenje Dodiku i Lukiću

Na sutrašnjem ročištu očekuje se izvođenje odbrane drugoptuženog Miloša Lukića

17.09.2024. 23:00
  • Podeli:
Tan2024-07-0712121467_5 milorad dodik  SRNA BORISLAV ZDRINJA-668a6bd87cd07.webp Foto: Tanjug/ SRNA/BORISLAV ZDRINJA

Pred Sudom BiH u sredu bi trebalo da bude nastavljeno suđenje predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v. d. direktoru Službenog glasnika Milošu Lukiću, zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat za visokog predstavnika.

Prethodno ročište održano je 28. avgusta na kojem je saslušana svedok odbrane Jelena Pajić Baštinac, generalni sekretar predsednika Republike Srpske.

Ona je ispitana o procedurama koje se tiču ukaza kada je u pitanju Zakon o izmenama zakona o objavljivanju propisa Republike Srpske i Zakona o neprimenjivanju odluka Ustavnog suda BiH.

Tužilaštvo BiH je 11. avgusta prošle godine podiglo optužnicu protiv Dodika, jer je potpisao predsedničke ukaze i time proglasio važećim pomenuta dva zakona, koja je Šmit poništio.

Na sutrašnjem ročištu očekuje se izvođenje odbrane drugoptuženog Miloša Lukića.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()