Uhapšenom gradonačelniku Budve određen pritvor od 30 dana

Božović, inače funkcioner Demokratskog fronta Andrije Mandića, se sumnjiči da je počinio za stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

14.04.2023. 20:50
  • Podeli:
Zatvor_rešetka_prozor_Foto Pixabay-63adab5b66cea.webp Foto: Pixabay

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana uhapšenom predsedniku opštine Budva Milu Božoviću, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). To je za podgoričke Vijesti potvrdila portparolka podgoričkog Višeg suda Marija Raković.

Božović je lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je juče specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Jedan od Božovićevih branilaca, advokat Miroje Jovanović, rekao je nakon tročasovnog saslušanja Božovića da SDT nije predočio nikakve dokaze da je Božović počinio krivična dela za koja ga sumnjiče i nema mesta krivičnom progonu protiv njega.

On tvrdi da je SDT u procesnom problemu, a da im je takav i predlog za određivanje pritvora.

"Dosta dugo je odbrana obrazlagala apsolutnu neosnovanost čitave ove konstrukcije. Važno je naglasiti da tužilaštvo nema ništa", rekao je Jovanović.

Dodao je da je policija juče ujutru "banula u kuću Božovića", da ga je policija formalno zadržala u 12.55, a da su krivičnu prijavu protiv njega podneli tek u 14.25h.

"Kako se to upada u kuću čoveka protiv kog nije podneta krivična prijava?", pitao je Jovanović.

Božović je inače funkcioner Demokratskog fronta, na čijem je čelu Andrija Mandić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()