Umrla osmomesečna beba: Užas u Sarajevu

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", devojčica je imala meningokoknu sepsu

09.02.2024. 15:49
  • Podeli:
pxl-070322-92372733-photo-miroslav-lelaspixsell-hitna-pomoc.jpg Foto: Pixsell/Miroslav Lelas

U Sarajevu je danas oko 14 sati preminula osmomesečna beba.

Prema saznanjima "Avaza", devojčica je imala visoku temperaturu.

Beba je prebačena prvo u Opštu bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", a nakon toga i na Kliniku za infektivne bolesti u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gde je, nažalost, preminula, uprkos velikom trudu lekara da je spase.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", devojčica je imala meningokoknu sepsu.

Meningitis je upala moždane ovojnice, koja je češća i ima veći postotak izlečenja, dok meningokokna sepsa i njen progresivni oblik nastaju kada meningokok uđe u krv, a, nažalost, lekarske prognoze tada su jako loše.

Smrtnost obolelih je oko 95 posto.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()