Umro muškarac koji se zapalio ispred zgrade vlade Hrvatske

Načelnik Klinike Dinko Vidović saopštio je posle hospitalizacije muškarca da je reč o čoveku rođenom 1967. godine

11.06.2024. 22:56
  • Podeli:
muškarac se zapalio u zagrebu ispred zgrade vlade hrvatske, 11 jun 2024 - foto Patrik Macek PIXSELL-6668ba605f34e.webp Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Muškarac koji se danas zapalio na ispred zgrade vlade Hrvatske na Trgu Svetog Marka u Zagrebu umro je večeras od zadobijenih povreda, saopšteno je iz KBC Sestre milosrdnice.

On je bio zbrinut  na odeljenju za intenzivnu negu na Klinici za traumatologiju KBC-a, pošto je hospitalizovan zbog opekotina četvrtog stepena po celoj površini tela.

Načelnik Klinike Dinko Vidović saopštio je posle hospitalizacije muškarca da je reč o čoveku rođenom 1967. godine i da je dovezen u stanju životne ugroženosti, preneo je portal Index.hr.

Posle incidenta hrvatska vlada je saopštila da su svi njeni članovi potreseni slučajem.

"Svi smo, naravno, potreseni vešću da se čovek samozapalio na Trgu Svetog Marka. Policija i sve nadležne službe hitno su reagovale kako bi povređenoj osobi što brže bila pružena pomoć", rekao je portparol vlade Marko Milić.

Dodao je da je u trenutku incidenta premijer Andrej Plenković bio na sastanku sa ministrima finansija i privrede i da su čim su čuli šta se dešava odmah izašli ispred Banskih dvora na mesto nesreće.

Muškarac se jutros, posle 9 časova samozapalio na Markovu trgu, gde se nalaze Hrvatski sabor i zgrada vlade, van ograde koja okružuje trg. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()