Uzbuna u Sarajevu: Zbog dojave o bombi evakuisana zgrada Opštinskog i Kantonalnog suda

Navedeno je da će i u zgradi Ustavnog suda, u kojoj se nalazi i Predsedništvo BiH, biti urađen samo vizuelni pregled

04.04.2024. 16:26
  • Podeli:
sarajevska policija, policija bosne i hercegovine, bosanska policija - 21 jan 2021 - profimedia-65b125f0e880e.webp Foto: Profimedia

Zbog dojave o postavljenoj bombi u Sarajevu su evakuisane zgrade Opštinskog i Kantonalnog suda, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Portparol kantonalnog MUP-a Mersiha Novalić rekla je da je u 14.20 časova zaprimljen telefonski poziv u kojem je rečeno da je postavljena bomba u sudu, ali da nije precizirano o kojem sudu je reč.

Novalićeva je navela da u zgradi Suda BiH, prema odluci rukovodstva, neće biti evakuacije, s obzirom na to da zgrada ima napredan sistem kontrole pristupa objektu, pa će biti urađen samo vizuelni pregled objekta.

Ona je dodala da će i u zgradi Ustavnog suda, u kojoj se nalazi i Predsedništvo BiH, biti urađen samo vizuelni pregled.

Novinarima i snimateljima koji su bili prisutni i trebalo je da prate sednicu Predsedništva BiH, naređeno je da napuste zgradu.

Članovi Predsedništva BiH primiće danas u Sarajevu premijera Mađarske Viktora Orbana. Sasatanak sa Orbanom predviđen je u 17.10 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()