Velika akcija hapšenja u Crnoj Gori: Iza rešetaka Anđušić i Dobrović

Hapšenje Anđušića i Dobrovića usledilo je nakon naloga tužioca Jovana Vukotića

23.11.2023. 21:00
  • Podeli:
crnogorska policija-6406f78c80be1.webp Foto: Profimedia

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) tokom dana uhapšeni su Podgoričani Saša Anđušić i Boris Dobrović, koji se sumnjiče za krivično delo - stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

U tom predmetu službenici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) tragali su i za osumnjičenim Igorom Krstovićem, kojeg ni nakon detaljnog pretresa zdanja "Tre canne" u Budvi nIsu uhapsili. 

Krstović je je, prema nezvaničnim informacijama, zet vlasnika firme "Fab Live", koja je gradila luksuzni kompleks u Budvi, u kojem je, navodno, boravio u poslednje vreme.

Hapšenje Anđušića i Dobrovića usledilo je nakon naloga tužioca Jovana Vukotića. Osim Krstovića, policija na spisku za hapšenje ima još nekoliko osoba. 

Policija, prema nezvaničnim informacijama Libertasa, traga za Podgoričaninom Igorom Krstovićem, kojeg povezuju sa kriminalnim škaljarskim klanom, kao i za još nekoliko osoba, među kojima je i jedan službenik policije, u čijem stanu je policija danas zaplenila više umetničkih slika.

Portparol SDT-a Vukas Radonjić kazao je da "radi zaštite interesa postupka neće obaveštavati javnost u ovom trenutku o merama i radnjama koje preduzima Specijalno policijsko odjeljenje i Specijalno državno tužilaštvo".

"Ali ćemo dati blagovremeno saopštenje čim se za to stvore uslovi", kazao je Radonjić.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()