Velika policijska akcija u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i na Palama

Pripadnici SIPA sprovode aktivnosti zbog osnovane sumnje da su počinjena krivična dela organizovanog kriminala, nedozvoljene trgovine, krivotvorenje isprava, poreske utaje i drugih

25.05.2023. 09:55
  • Podeli:
sipa_anadolija 1-63dbbe6e994a0.webp Foto: Anadolija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije "Squere", na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada, počeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Navedene aktivnosti sprovode se zbog postojanja osnovane sumnje da su počinjena krivična dela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlašćenja, nedozvoljena trgovina, krivotvorenje isprava, prevara, poreska utaja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog dela i pranje novca, saopšteno je iz SIPA.

Navodi se i da će policijski službenici SIPA uporedo sa pretresima poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, vršiti i aktvnosti propisane Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti u Bosni i Hercegovini.

Pretresi se vrši po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa policijskim službenicima Ministrstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()