Vranješ: U Ambasadi BiH u Beogradu prijavljeno 196 birača

Glasački listići će posle završenog glasanja biti dostavljeni Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH, gde će biti izvršeno brojanje glasova

05.10.2024. 14:54
  • Podeli:
Aleksandar Vranješ Amir HamzagicATAImages-666981dd14833.webp Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

U BiH se sutra održavaju lokalni zbori, a glasanje će biti moguće i u Ambasadi BiH u Beogradu, gde je prijavljeno 196 birača.

"Sa ukupno upisanih 196 birača Ambasada BiH u Republici Srbiji je diplomatsko-konzularno predstavništvo sa najvećim brojem državljana BiH registrovanih za glasanje izvan BiH", rekao je u izjavi za Srnu ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ.

Vranješ je dodao i da je rok za registraciju birača izvan BiH istekao 23. jula.

Naglasio je da će glasački listići posle završenog glasanja biti dostavljeni Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH, gde će biti izvršeno brojanje glasova.

On je naveo da će birački odbor redovno informisati CIK BiH o izlaznosti na biračkom mestu u Ambasadi BiH u Beogradu.

Jedan broj birača iz BiH će na sutrašnjim lokalnim izborima moći da glasa u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u nekoliko država u svetu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()