Vređala bivšeg supruga: Sud naložio Zagrepčanki da plati 929 evra kazne

Glavni svedok je bila nova devojka bivšeg supruga okrivljene

28.02.2023. 15:25
  • Podeli:
saka_zena_tuca_nasilje-63e68eccf3288.webp Foto: Pixabay

 Tridesetdevetogodišnja Zagrepčanka koja je u maju ove godine vređala bivšeg supruga pred svojim šestogodišnjim detetom moraće da plati kaznu od 929 evra.

Naime, Prekršajni sud u Zagrebu proglasio je nepravosnažno tu ženu krivom zbog psihičkog nasilja nad bivšim mužem u prisustvu maloletnog deteta što je okarakterisano kao porodično nasilje.

U presudi se navodi da je bivšeg supruga vređala pogrdnim imenima nazivajući ga lopovom, "đubretom", "svinjom debelom" i preteći mu da će ga "razbiti".

Kako se navodi, to je kod bivšeg supruga optužene prouzrokovalo povredu dostojanstva i usnemirenosti, što je ocenjeno kao psihičko nasilje u porodici.

Ona je priznala da je došlo do prepirke sa bivšim suprugom ali je rekla da se to nije desilo u prisustvu deteta.

Prema pisanju Indexa.hr za presudu je, po svemu sudeći, bio ključan iskaz nove devojke bivšeg supruga okrivljene koja je svedočila o tom događaju u njegovu korist.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()