Završena obdukcija ubijene Vanje i Pančea: Trojica uhapšenih priznali zločin

Aleksandar Đorčevski, otac Vanje Đorđevske osumnjičen je da je pomagao u otmici

22.12.2023. 20:58
  • Podeli:
Vanja Gorčevska Panče Zezovski-656dd5d1ad645.webp Foto: MUP SM/FACEBOOK

Posle 17 dana stigli su obdukcioni nalazi ubijenih Vanje Đorčevske i Pančea Žežovskog, ali zasad rezultati nisu objavljeni. Obdukcije je obavio Institut za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju.

Istovremeno, istraga se nastavlja. Od šest osumnjičenih za organizaciju i izvršenje, kao i za pomoć u bekstvu Ljupča Palevskog - Palča, samo trojica su pred tužiocem i policijom priznala krivicu za umešanost u ubistva Vanje i Pančea. 

Reč je o Veliboru Manevu, Bore Videvskom i Vlatku Kešiševu, koji su, osim što su bili prijatelji osumnjičenog Palča, bili i njegovi "saborci iz stranke "Desna". Oni su prvi uhapšeni i tada je klupko počelo da se odmotava.

Aleksandar Đorčevski, otac Vanje Đorđevske, koji je, prema Tužilaštvu, dao podatke o vremenu kretanja devojčice, osumnjičen je da je pomagao u otmici. 

Tereti se i Stefan Dimkovski, jer je, kako se sumnja, osumnjičenog Palča tokom bekstva vozio iz Beograda u Tursku. Svi osumnjičeni su u pritvoru u zatvoru "Skoplje" u Šutki.

Maloletna Vanja i Panče iz Velesa, koji su 27. i 24. novembra prijavljen kao nestali, pronađeni su mrtvi kod Velesa i Skoplja 3. decembra.

Prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo čeka na izručenje iz Turske.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()